Prešovčanov bude gól v závere s Rhein-Neckarom ešte dlho mrzieť

10.02.2013 Celý región

Prešov 10. februára (TASR) - Hádzanári slovenského šampióna Tatrana Prešov odohrali v sobotu v rámci úvodného kola skupinovej fázy Pohára EHF viac ako vyrovnané stretnutie s nemeckým Rhein-Neckar Löwen.

Napokon to nestačilo a inkasovaný gól dve sekundy pred koncom zápasu s prívlastkom víťazný bude ešte dlho rezonovať v hlavách "zeleno-bielych".

"Ja si myslím, že to ešte dlho nedostanem z hlavy, pretože takýto výsledok proti takému súperovi mrzí. Myslím si, že sme mali na to a ukázali aj prešovským fanúšikom, že hádzanú vieme hrať aj po dvoch nešťastných prehrách v lige. Ukázali sme to aj na palubovke," skonštatoval pre TASR autor piatich gólov Tomáš Urban.

Prešovčania mali ešte dve minúty pred koncom víťazstvo na dosah, pretože Dominik Krok poslal svoj tím do vedenia 33:32 a v tom momente všetci verili, že minimálne bod zostane v Prešove. "Úplne som veril tomu, potom ako sme bojovali celý zápas, že minimálne ten bodík Rhein-Neckaru vezmeme. Bohužiaľ, to šťastíčko sa naklonilo trochu viac na ich stranu, netreba však vešať hlavy a treba ísť ďalej," uviedol tesne po zápase Krok.

Za nerozhodného stavu (33:33) chcel zodpovednosť zobrať do svojich rúk osemgólový strelec Dainis Krištopans, ktorého v druhom polčase pozorne strážila defenzíva súpera. "Posledný útok som chcel zobrať na seba. Išiel som cez faul a myslel som si, že rozhodcovia to zapískajú. Chcel som to risknúť, čo sa mi nepodarilo a z toho som ešte viac smutný. Dúfam, že nabudúce sa mi to podarí," prezradil Lotyš hrajúci na poste pravej spojky.

Napriek prehre prešovský tím potvrdil, že na účastníkov nemeckej bundesligy vie zahrať. "Predtým sme remizovali s Magdeburgom a Hamburgom a asi to na bundesligistov vieme. Je to obrovská smola, my v tých výsledkoch buď remizujeme alebo nám to o gól ujde. Nestalo sa nám to po prvý raz, ale za tie posledné tri-štyri roky bolo takých zápasov viacero, či už s Koldingom alebo Montpellierom. To šťastie nám naozaj chýba, posledný útok sme my nedali a oni dali cez šesť rúk a ešte brankárovi popod nohy," smutne povedal Tomáš Mažár.

Pod úspech súpera sa výraznou mierou podpísal Andre Schmid, ktorý zaznamenal 11 gólov (dve sedmičky), pričom sa v závere duelu práve on postaral o vyrovnávajúci a víťazný presný zásah. "Aj na konci mal šťastie na ruke a ten posledný gól padol úplne neuveriteľným spôsobom, keď to tam nejako dotlačil. Mal svoj deň, padlo mu to tam všetko z každej pozície a aj odrazené lopty. Čiže poviem, že to hádzanárske šťastie nebolo na našej strane," zamyslel sa T. Urban.
 

Vyberte región